Hayal edilen köprü yapılıyor

Hayal edilen köprü yapılıyor


Çanakkale’ye uzun yıllardır iktidar partileri tarafından yapılacağı söylenen köprü, AK Parti iktidarı döneminde hayata geçiyor. 18 Mart 2017 tarihinde ilk kazmanın vurulacağı 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla birlikte, her bayramda Çanakkale’den geçen tatilcilerin yaşadığı mağduriyet de sona ermiş olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’ın her konuşmasında dile getirdiği 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili önemli detayları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan paylaştı. İstanbul gibi Çanakkale Boğazı’na da bir gerdanlık yapılacağı müjdesi sonrasında merakla beklenen Çanakkale Köprüsü kentte de büyük heyecan yarattı.
352 kilometre uzunluğunda olması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Gelibolu-Balıkesir-Savaştepe Otoyolu'nun, ilk etapta Malkara-Gelibolu-1915 Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale bağlantısını sağlayacak olan yaklaşık 100 kilometrelik kısmı için ihaleye çıkılacağını bildiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; “1915 Çanakkale Köprüsü'nün süreçlerini başlattık, bu sene içinde ihaleye çıkacağız ve 18 Mart 2017’de ilk kazmayı vuracağız" dedi.
Köprünün, bölgedeki vatandaşların yaşam standardını da yükselteceğini ifade eden Bakan Arslan, bölgedeki ticaret ve ekonominin büyümesine de katkı sağlayacağını söyledi. Arslan; “İşte bu öneminden dolayı bir an önce bu projeyi başlatmak istiyoruz. Projenin en zorlu ayağı olan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili güzergahın üzerinde çalıştık ve bu çalışmaları da tamamladık. Köprü, Gelibolu ile Lapseki arasında yapılacak. 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün de dahil olduğu otoyolu, YİD modeliyle yapmak için Yüksek Planlama Kurulu kararı alındı. İhale çalışmalarına başladık ve bu ay sonuna kadar ihale ilanına çıkacağız. 2017 yılı Ocak ayında ise teklifleri alacağız. Otoyolun tamamının yapım süresini 5 yıl olarak planlıyoruz. Projenin kalbi olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımını da 18 Mart 2017'de başlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Kaynak: Çanakkale Hedef Gazetesi.
Share on Google Plus

About Admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder