Çanakkale'de Kadın Cinayetlerine Tepki

ÇANAKKALE’DE KADIN CİNAYETLERİ VE TECAVÜZLERİNE TEPKİ EYLEMİ



Çanakkale’de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanlığı tarafından kadın cinayetlerine tepki eylemi düzenlendi.
CHP Genel Merkezi’nce 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan kadın tecavüzleri ve cinayetlerine tepki eylemi Morabbin Parkı’nda yapıldı. Eyleme CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı NurcanBingöl ve CHP’li kadınlar katıldı. Ellerine aldıkları dövizlerle kadın cinayetleri ve tecavüzlerine tepki gösteren sözler yazan eylemciler, Özgecan yasasının da meclisten geçmesini istedi.
Eylemde basın açıklaması yapan CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, “bugün geldiğimiz noktada her geçen gün artan kadın cinayetleriyle, tecavüzlerle karşı karşıyayız. Kadın cinayetleri 14 yılda 14 kat artmış durumdadır. Her gün yeni bir tecavüz her gün yeni bir kadın cinayetiyle karşı karşıya geliyoruz. Bugünkü gerçekleştirdiğimiz eylemimizin adı “gel sende otur dünya dursun”. Özgecan yasası denilen 1 milyondan fazla kişinin imza verdiği yasa hala daha Büyük Millet Meclisi’nden çıkmıyor. Biz buna dikkat çekmek istiyoruz. Tüm Türkiye’de CHP aynı zamanda eylem yapıyor” dedi.
Yapılan eylemin ardından grup, sessiz bir şekilde dağıldı.


Share on Google Plus

About Admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder